Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Døv mekaniker med stor arbeidsglede

Publisert 21.januar 2020

Oliver Dahl fra Os begynte som mekanikerlærling hos Møller Bil Nesttun i august 2017. To år senere tok han fagbrevet, men det var ingen selvfølge for den døve gutten som i dag er ansatt som mekaniker.

Hva innebærer rollen din som mekaniker?

-Jeg tar service på personbiler. Totalt er det cirka 40 punkter som skal sjekkes. Akkurat nå er jeg i gang med å skifte fjærer foran på en bil. Hver dag er det fire til fem biler innom plassen min. Gruppen består av fire personer som jobber godt sammen.

Hvorfor valgte du dette yrket?

-Familien min har alltid vært interessert i bil, men ingen har kunnskap til å skru. Ettersom at jeg alltid har vært glad i å jobbe med hendene gjorde det at jeg ønsket å bli bilmekaniker. Generelt er jeg veldig glad i det som har med bil å gjøre, og da er det alt i fra å skru på bil til å reise på turer.

Hva er unikt med Møller Bil som arbeidsplass?

-Jeg er født døv, men Møller Bil så ikke på det som noen utfordring og tok imot meg med åpne armer. Det er ikke tilfellet overalt når man er døv, og det betydde veldig mye for meg. Videre har de tatt hensyn til min hindring, og når det er større møter har jeg egen tolk for å få med meg alt. Mitt morsmål er tegnspråk. Jeg fikk høreapparat i seksårsalderen som gjør at jeg hører litt på høyre øre hvis jeg blir snakket tydelig til.

Hva er du mest stolt av med jobben din?

-Jeg er stolt over at jeg har blitt utdannet bilmekaniker og at jeg har fått jobb her. Det betyr veldig mye for meg, og jeg gleder meg alltid til å komme på jobb hver dag.

Til slutt, kan du si noe om deg selv som ikke kollegaene vet om?

-Tidligere syklet jeg mye på landveissykkel, men det er har jeg ikke tid til nå lenger. Ved siden av jobb restaurer jeg nå en eldre bil som jeg har demontert, sveiset på og som nå begynner å likne en bil igjen.