Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Trommisen fra Island som ble bilmekaniker på Nesttun

Oppdatert 18.februar 2020

Ingthor Sigurardarson er opprinnelig fra Island, men er nå bosatt på Skjold. Han begynte som mekaniker hos Møller Bil Nesttun i 2005. Her har han jobbet siden, kun avbrutt av fire år i oljeindustrien.

Hva innebærer rollen din som mekaniker?

-Jeg tar servicer, feilsøker og utfører oppgraderinger, hovedsakelig av elbiler. Elbiler står for cirka 90% av min arbeidshverdag. For å jobbe med bilens høyvoltbatteri er jeg utdannet som ekspert innenfor dette fagområdet av Møller Bil. Bilen jeg holder på med nå tar ikke imot lading, og dette må fikses fort siden kunden er avhengig av bilen. I tillegg til å være mekaniker er jeg tillitsvalgt og hovedverneombud her på Nesttun. I min gruppe er vi fem personer som alle gjør mer eller mindre det samme. Vi er åpne og ærlige med hverandre samtidig som vi er flinke til å gi hverandre ros.

Hvorfor valgte du dette yrket?

-Jeg har alltid likt å skru og løse utfordringer. Jeg var bilinteressert som tenåring og interessen vokste med årene. Jeg bestemte meg får bli mekaniker og tok læretiden hjemme på Island i hjembyen min Djupivogur.

Hva er unikt med Møller Bil som arbeidsplass?

-Kollegaene er fantastiske! Det er god stemning og et godt miljø. Det er veldig bra fasiliteter og alt er på stell. Kompetansen er stor, og alle vet hva de holder på med.

Hva er du mest stolt av med jobben din?

-At jeg har jobbet her i elleve år totalt og at jeg får gjøre det jeg liker best.

Til slutt, kan du si noe om deg selv som ikke kollegaene vet om?

-Før jeg flyttet til Norge spilte jeg i mange band på Island. Jeg var trommeslager og musikksjangeren spente seg fra blues til punk. I dag spiller jeg minimalt, men hjemme har jeg en congatromme som jeg trommer på av og til.