Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Caddy California er familiens nye turfavoritt

Publisert 08.september 2021

Ekteparet Hanne Øvrebø Fjeldberg og Frode Fjeldberg elsker å utforske nye steder. Derfor var hytte uaktuelt for den aktive friluftsfamilien som bor på Landåsområdet i Bergen. Les hvordan de endte opp med en helt ny Volkswagen-modell med mulighet for overnatting og matlaging.

-Vi har lenge drømt om en minicamper til å dra på tur i inn- og utland. I vinter kom Hanne over nye Volkswagen Caddy California på internett. Den var diskre og enkel som vi ønsket oss. I tillegg passet den i garasjen her hjemme, forteller Frode.

Hanne fant fort ut at Møller Bil Nesttun solgte den og tok turen dit umiddelbart. Hun ble godt tatt i mot av nyttekjøretøyselger Hilde Christine Nesbø. Hanne ble overbevist etter å ha snakket med Hilde. Det måtte bli denne bilen.

Volkswagen Caddy California Camper Møller Bil Nesttun 1.jpg

Overnatting og matlaging under samme tak

-Vi trengte ikke lang betenkningstid og handlet impulsivt. Fleksibiliteten med å både sove og lage mat i bilen var genial. For drøye 500.000 kr synes jeg det var mye bil for pengene. Med to barn er det også praktisk at det er en fullverdig femseter, slik at den kan brukes i hverdagen som hvilken som helst annen bil, forteller Hanne før Frode skyter inn;

-Vi har bekjente som har bygget om varebiler til bobiler, men det var ikke aktuelt for oss. Vi ønsket en kvalitetsbil med smarte løsninger som var ferdigutviklet av smarte hoder. Det måtte bli en Volkswagen Caddy California da vi ikke fant noe tilsvarende hos andre bilforhandlere. I tillegg er det fem års garanti på bilen, forteller Frode.

Bilen ble bestilt i februar og ventetiden kunne starte.

Volkswagen Caddy California Camper 1 lowres.jpg

Caddy California er første minicamper fra Volkswagen

Caddy California kom på markedet for første gang mot slutten 2020. Volkswagen har lang erfaring med å produsere California-utgaver av Transporter og Crafter, men de selges ikke i Norge. Caddy er dermed den eneste utgaven som kan leveres med seng, minikjøkken, campingtelt samt sammenleggbart bord og stoler her til lands. Den koster fra 513.900 kr (per september 2021) og kan leveres med både diesel- og bensinmotor. 4MOTION firehjulstrekk er også en mulighet for dem som trenger ekstra god fremkommelighet.

-Vi var forespeilet levering på sensommer, men i juni ringte Hilde og sa at bilen var kommet før tiden. En skikkelig bonus til sommerferien. En trivelig utlevering etterfulgte noen dager senere og vi var klare til å ta bilen i bruk med en gang, forteller Hanne.

Allerede første helgen satte Hanne og Frode seg i bilen og kjørte til Bekkjarvik i Austevoll. De fikk raskt erfare at bilen fungerte utmerket for dem.

-Vi storkoste oss den første helgen. Det er enkelt å dekke til vinduene, sette i luftelistene på vinduene og brette ut sengen. Matlagingen gikk som en drøm på kokeblusset og bakluken fungerte som tak. Vi ønsker å ha det mest mulig spartansk, men tingene vi savnet ble ført opp og gjort klart for neste reise, forteller Hanne.

Minicampere er populære

Hos Møller Bil Nesttun ser og følger de med på trenden med minicampere. Caddy California er for mange perfekt pris- og størrelsesmessig, og passer inn i kategorien minicamper.

-Dette er den aller første Caddy California vi har solgt. Vi har tro på at vi kan selge noen eksemplarer av denne i året. Hanne og Frode er gode ambassadører for hva som er mulig med bilen, forteller nyttekjøretøyselger Hilde.

Volkswagen Caddy California Camper 2 lowres.jpg

Vekket oppsikt under ekstremsportkonkurranse

Frode har drevet med paraglider i mange år, derav kallenavnet på bilen, PG-bilen. I juli tok han én uke alene i bilen på Våga med flere paragliderkonkurranser på programmet. Han fikk mye oppmerksomhet for bilen og en fransk deltager måtte dobbeltsjekke at det faktisk var en California-utgave. Så fulgte en overnatting med sønnen før Frode og Hanne tok fire netter på Voss. På tampen av ferien tok Hanne med seg en venninne til Fusa.

Volkswagen Caddy California Camper PARAGLIDER.jpg

-Vi har virkelig fått brukt bilen i sommer. Den har allerede passert 3000 km og nå håper vi på flere helgeturer utover høsten. Det at den står hjemme og byr på så mye fleksibilitet gjør det enkelt å reise av gårde uten mye planlegging, forteller Frode.

Hva slags turer planlegger dere ellers i framtiden?

-Vi reiser til Stavanger på Guns N' Roses-konsert i juni 2022. Alpene og Europa lokker oss. Vi har lyst til å oppleve nordsiden av alpene. Vi gleder oss til å få det spesialtilpassede campingteltet neste år som gjør alt enda mer fleksibelt. Da kan vi sitte utendørs med ordentlig tak over oss eller ha med flere overnattingsgjester. Vi har også bestilt hengerfeste slik at vi kan ha med liten campingvogn ved behov, forteller Hanne som sammen med Frode allerede gleder seg til neste tur i deres nye turfavoritt.

Volkswagen Caddy California Camper Møller Bil Nesttun 2.jpg

Salg Nyttekjøretøy